Domino Foundation

Steun Bianca's Foundation

Live Green Magazine plaatste een bericht over onze Domino Foundation. Over hoe wij kansarme kinderen ondersteunen en hun een toekomst geven.

Lees het artikel Doneer via link
Een virtual assistant kan uw agenda bijhouden.

Over de Domino Foundation

Stichting Domino Foundation Dominican Republic (DFDR) is opgericht op 29 maart 2021.

In de afgelopen jaren ondersteunde ik al heel actief diverse organisaties in de Dominicaanse Republiek. Ik zamelde onder andere geld in voor een schooluniform project, een kerstfeest voor een groep kinderen, nadat het eiland 3 langstrekkende orkanen had weerstaan in 3 weken tijd en een project in samenwerking met de Rotary Club Puerto Plata om gezinnen te voorzien van basisvoedsel nadat iedereen werkzaam in het toerisme geen inkomen meer had door Covid.

In maart 2021 heb ik samen met de eigenaar van rondreizen Santo Domingo de stichting opgericht.

Een virtual assistant kan uw agenda bijhouden.

Het doel van de stichting

De Domino Foundation biedt voornamelijk ontwikkelingshulp aan hulpbehoevende mensen (met name kansarme kinderen) in de Dominicaanse Republiek. Daarnaast zetten we ons in voor het bevorderen van dierenwelzijn en het bevorderen van duurzaamheid in natuur en milieu.

Met de stichting hebben we als doel het bevorderen van dierenwelzijn in de Dominicaanse Republiek en het bevorderen van natuur en milieu, waaronder de duurzaamheid in de Dominicaanse Republiek.

De financiële middelen worden verkregen uit schenkingen en donaties en worden uitsluitend besteed aan projecten die zijn opgenomen in de Stichting. Het bestuur zal voor haar werkzaamheden geen beloning ontvangen.

De stichting is door de belastingdienst aangemerkt als ANBI (Algemeen Nut Beoogde Instelling)

Inzameling

Samen met Elbia Tours Puerto Plata zamelen we spullen in. Toeristen brengen spullen mee, of laten toiletspullen/kleding achter aan het einde van de vakantie. Wij verzamelen het en zorgen dat het bij de juiste personen terecht komt.

Met name toiletspullen zijn heel erg duur in de Dominicaanse Republiek. Zeep, deodorant, tandpasta, tandenborstels, pleisters etc. is allemaal heel welkom.

Doet u een donatie van €5,00 dan ontvangt u een leuke handgemaakte sleutelhanger (diverse modellen, vraag naar de mogelijkheden).

Download boodschappenlijstje

Onze partners

Supermercado Pio Puerto Plata - Tienda Jimenez Puerto Plata - Ritzen Memorial Clinic - Rotary Club Puerto Plata - Plus supermarkt Tanthof

Schooluniformen

De openbare scholen zijn gratis in de Dominicaanse Republiek, maar ieder kind moet zijn eigen schooluniform, sportkleding en schoolspullen zelf aanschaffen. Zonder deze kleding en spullen kan een kind niet naar school.

Een volledig schoolpakket kost ongeveer €100,00. (Dit is 40% van een modaal maandsalaris  (€250,00) in de Dominicaanse Republiek. In dit project werk ik samen met Elbia Tours Puerto Plata.
De kinderen (of de ouders van de kinderen) krijgen geen contant geld.

Ik ga zelf (of een medewerker van de stichting ter plaatse) met ieder kind (en ouder) naar de winkel om alle schoolbenodigdheden aan te schaffen, zodat we zeker weten dat het geld besteed wordt waar het voor bedoeld is. Bekijk hier een filmpje over het schoolproject. Meer lezen over het schoolproject? Bekijk de blogpost.

Wil jij het verschil maken in het leven van een kind en hem of haar de mogelijkheid bieden om onderwijs te volgen?

Doneer dan via NL04 RABO 0371 0509 79 of via PayPal.

Doneer via PayPal
Een virtual assistant kan uw agenda bijhouden.
Een virtual assistant kan uw agenda bijhouden.

Nieuwe projecten

We willen graag de Manguito School (waar de meeste kinderen van ons schooluniform project naar school gaan) een opknapbeurt geven.

Er is op dit moment maar 1 toilet voor 61 leerlingen en 4 leraren en het schoolplein is een stoffig stukje grond rondom te school, zonder speeltoestellen. We zijn aan het kijken wat de kosten hiervan zijn en of dit haalbaar is.

We hebben alvast een kleine start gemaakt door springtouwen, hoepels en ballen aan de school te doneren.

Voedselhulp

Meteen na de uitbraak van Covid 19 hebben we in samenwerking met de Rotary Club Puerto Plata een actie opgezet om zoveel mogelijk gezinnen, die door het wegvallen van het toerisme geen inkomen meer hadden, te voorzien van basis voedselpakketten.

Kerst 2021 zijn we gestart met een nieuw project. Ons doel was er voor zorgen dat alle kinderen die een school uniform vanuit de stichting hebben ontvangen, tijdens de kerstdagen goede maaltijden zouden krijgen. Niet alleen de sponsoren van de uniformen doneerden geld voor hun “sponsor kind”, maar ook heel veel andere lieve mensen. Dit project was een groot succes en gaan we dit jaar herhalen. Lees hier meer over de voedselhulp in de Dominicaanse Republiek.

Dogs & Cats Dominican Republic (DCDR)

Domino Foundation helpt Coconut Hound Haven, een opvangcentrum voor zwerfhonden en katten. De honden en katten kunnen geadopteerd worden vanuit Amerika en Canada, zodra ze gezond zijn. Er blijven helaas veel dieren achter in het opvangcentrum.

De stichting organiseert een tour naar het opvangcentrum voor toeristen (de volledige opbrengst gaat naar DCDR. Toeristen kunnen helpen met de verzorging van de honden en katten, spelen met de puppy’s, gaan wandelen met de honden enz. Bekijk hier een filmpje over DCDR.

Klik hier voor een lijst waar dringend behoefte aan is.

Een virtual assistant kan uw agenda bijhouden.

Het bestuur

Bianca Storms

Voorzitter en Oprichter

Kim Plooij

Secretaris

Jan Riphagen

Penningmeester en eigenaar Rondreizen Santo Domingo

Jaarverslag

Download hier het jaarverslag 2022
Download hier het jaarverslag 2021

Contactgegevens